دکتر الهام تیزرویان

پوست، مو و زیبایی

دکتر الهام تیزرویان

پوست، مو و زیبایی

میکرونیدلینگ برای لک صورت

فهرست موضوعات

میکرونیدلینگ یک فرایند کم تهاجم است که می تواند به کاهش مشکلات پوستی از جمله جای زخم ناشی از آکنه، ترک های پوستی و چروک ها کمک کند. با اینکه اغلب افراد میکرونیدلینگ را برای اهداف زیبایی استفاده می کنند اما این فرایند در درمان دیگر مشکلات پزشکی نیز کاربرد دارد.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک فرایند پوستی کم تهاجم است که در آن، پزشک با استفاده از سوزن های نازک سوراخ های کوچکی در لایه فوقانی پوست ایجاد می کند. این آسیب، فرایند التیام پوست را تحریک کرده و سبب تولید بیشتر کلاژن و الاستین می شود. پروتئین های یاد شده پوست را سفت و کشیده نگه می دارند. اغلب افراد، متقاضی میکرونیدلینگ برای لک صورت هستند اما باید بدانید این فرایند بر پوست پا، کمر، گردن و دیگر نواحی مبتلا به آسیب یا پیری نیز نتایج قابل توجهی دارد.

🔔 جهت کسب نتایج دلخواه به انجام چندین جلسه درمانی (بسته به نظر پزشک معالج) نیاز دارد.

میکرونیدلینگ برای جای جوش

تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن

میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن هر دو فرایند هایی جهت بهبود ظاهر و بافت پوست هستند. اما در فرآیند میکرودرم ابریژن به جای استفاده از سوزن و ایجاد زخم، از یک دستگاه با لبه ای سخت جهت برداشتن لایه های فوقانی پوست استفاده می شود. میکرونیدلینگ نسبت به میکرودرم ابریژن عمق بیشتری از پوست را تحت تاثیر قرار داده و برای مشکلات عمیق تری همچون جای آکنه و جای جوش، گزینه مناسب تری به شمار می رود.

میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب است؟

افراد مبتلا به موارد زیر می توانند انجام میکرونیدلینگ را در نظر داشته باشند:

  • بزرگی منفذ های پوستی
  • چروک و خطوط پوستی
  • افتادگی یا چین خوردگی پوست
  • جای زخم خفیف ناشی از سوختگی یا آکنه
  • تغییر یا نا همگونی رنگ پوست
  • ترک های پوستی

میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب نیست؟

در موارد زیر افراد باید قبل از انجام میکرونیدلینگ با پزشک خود مشورت کنند:

  1. ابتلا به آکنه یا مصرف دارو های ضد آن
  2. ابتلا به اختلالات خونی یا مصرف دارو های رقیق کننده خون
  3. ابتلا به سرطان و دریافت شیمی درمانی یا پرتو درمانی
  4. ابتلا به راش های متداول پوستی (درماتیت تماسی) یا تبخال
  5. ابتلا به اسکار های برجسته و سفت بر روی پوست (اسکار کلوئید)
  6. ابتلا به خال ها، کک و مک ها، تگ ها و دیگر زائده های پوستی که از نظر اندازه و شکل تغییر یافته یا دچار خونریزی شده اند
  7. ابتلا به بیماری های پوستی همچون اگزما یا پسوریازیس

این فرایند چه مراحلی دارد؟

میکرونیدلینگ یک فرایند سرپایی است. پس از این فرایند، پوست تا حداکثر 5 روز قرمز و متورم بوده اما با استفاده از کیسه یخ می توان به کاهش التهاب و ناراحتی آن کمک کرد. با این که 1 روز پس از فرایند می توان آرایش کرد اما باید تا زمان التیام پوست از قرار گیری در معرض آفتاب خودداری شود.

میکرونیدلینگ برای لک صورت

مراحل انجام فرآیند میکرونیدلینگ

  • قبل از فرایند بیمار یک جلسه مشاوره با دکتر زیبایی خود داشته و تمامی سوالات، نگرانی ها، انتظارات و مراحل فرایند برای او شفاف می شود. پزشک ابتدا پوست بیمار را معاینه، سابقه بیماری او را بررسی و درباره انتظارات بیمار با او صحبت می کند. همچنین، ممکن است جهت ارزیابی نتایج به دست آمده بعد از عمل، چندین عکس از بیمار گرفته شود.
  • بیماران می توانند هر گونه سوال خود را با پزشک مطرح کنند. از جمله این سوال ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • در حدود یک ماه قبل از فرایند، پزشک از بیمار درخواست می کند تا پماد ویتامین A یا C به پوست خود اعمال کند. این پماد ها می توانند به شروع فرایند تولید کلاژن کمک کنند.
  • ابتدا، دکتر زیبایی بیمار را تمیز کرده و یک پماد یا محلول بی حس کننده همچون ژل لیدوکائین بر روی آن اعمال می کند. این دارو معمولا 30 تا 45 دقیقه قبل از فرایند اعمال شده تا دارو حداکثر تاثیر خود را بر جای بگذارد. سپس، با استفاده از یک دستگاه مکانیکی یا الکتریکی زخم های کوچکی در پوست ایجاد می شوند.
  • این دستگاه دارای سوزن های کوچکی بوده که به آرامی و آهستگی بر روی پوست چرخانده می شود. در صورتی که نوع دستگاه الکتریکی باشد، سوزن های آن جهت سوراخ کردن پوست به طور مداوم بالا و پایین می روند. با استفاده از دستگاه الکتریکی می توان طول سوزن ها را تغییر داد. هر چه سوزن ها بلند تر باشند، در عمق بیشتری از پوست نفوذ می کنند.
  • این نفوذ به طور ویژه برای درمان مشکلاتی همچون جای زخم های عمیق مناسب است. طول سوزن ها می تواند از 0.5 تا 2 میلی متر متغییر باشد. در حین شروع فرایند میکرونیدلینگ، فرد احساس گرما یا خارش در پوست خواهد داشت. در صورتی که سوزن ها در نزدیکی نواحی استخوانی همچون گونه باشند، برخی افراد احساس ناراحتی خواهند داشت. میکرونیدلینگ عمیق می تواند سبب اندکی خونریزی شود. 

عوارض میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ با این که یک فرایند ایمن است اما در صورت رعایت نکردن تذکرات پزشک معالج می تواند با خطرات زیر نیز همراه باشد:

  • کبودی
  • بروز جای زخم
  • عفونت پوستی

مزایای استفاده از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ به بهبود ظاهر و بافت پوست کمک می کند. این فرایند می تواند ظاهر ترک های پوستی، جای زخم ها، چروک ها و دیگر مشکلات پوستی را به حداقل برساند. افراد در روز ها و هفته های اول پس از میکرونیدلینگ احساس گرما یا سوزش را در پوست خود تجربه خواهند کرد. برخی نیز به خشکی و پوسته ریزی پوست دچار شده که با استفاده از مرطوب کننده ها بهبود می یابند. 

تعداد جلسات درمانی میکرونیدلینگ کاملا به نظر پپزشک معالج بستگی دارد، اما اغلب افراد به چندین جلسه درمانی نیاز داشته که بین هر دو جلسه 3 تا 8 هفته فاصله وجود دارد. پس از این مدت، جهت حفظ نتایج به دست آمده تنها به یک جلسه درمان در سال نیاز است.

الهام تیزرویان دکتر زیبایی در سعادت آباد

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم

تماس تلفنی

تلفن

اینستاگرام

منو

جستجو
مقالات
لیزر مو
فیلر و بوتاکس
ریزش مو
جوانسازی

فهرست موضوعات

پرسش از دکتر