دکتر الهام تیزرویان
پوست، مو و زیبایی

برای ریزش کربوکسی تراپی مو بهتر است یا مزوتراپی مو

در دنیای امروز، نگرانی از کهنسالی زودرس و ریزش مو به یکی از دغدغه‌های اصلی تعداد زیادی از افراد بدل شده است. به همین دلیل، روش‌های درمانی مختلفی برای جوانسازی پوست و مقابله با ریزش مو ارائه شده‌اند. دو روش محبوب و پرطرفدار در این زمینه، کربوکسی تراپی و مزوتراپی هستند که هر یک مکانیسم و کاربرد خاص خود را دارند. هر دو روش مؤثر، کم خطر و دارای دوره نقاهت کوتاه یا بدون دوره نقاهت هستند.

در رابطه با کربوکسی تراپی و مزوتراپی چه می دانید؟

موی انسان در معرض یک وضعیت سه مرحله ای است که به طور مستقل در هر سنی رخ می دهد. مراحل عمر طبیعی هر تار مو به سه چرخه ی آناژن، کاتاژن و تلوژن تقسیم می شود. آناژن اولین مرحله ی رشد مو است و حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از فولیکول های موی سر در این مرحله قرار دارند. آناژن طولانی ترین فاز مو محسوب می شود که معمولاً از ۲ تا ۷ سال طول می کشد.

کاتاژن یک چرخه گذرا است که معمولاً بین ۷ تا ۱۴ روز طول می کشد. به طور معمول حدود ۰.۵ تا ۱ درصد از مو در این مرحله هستند. در طول این مرحله ی گذار، فولیکول مو کوچک شده و به فعالیت خود پایان می دهد که منجر به نکروز فولیکول مو می شود. تلوژن مرحله ای است که به آن مرحله ی استراحت می گویند و معمولاً بین ۵ تا ۶ هفته طول می کشد. در طول این چرخه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مو وجود دارد و در پایان آن، فولیکول مو وارد چرخه تولید موی جدید خواهد شد.

کربوکسی تراپی و مزوتراپی

کربوکسی تراپی

مشکلات پوست و مو نیز مانند بیماری های دیگر به درمان و مراقبت نیاز دارند. امروزه یکی از روش های محبوب مقابله با ریزش موی شدید، کربوکسی تراپی پوست کف سر است. این درمان منجر به تشکیل شبکه های عروق خونی جدید و باز کردن و انبساط عروق منقبض روی سر می شود. در واقع کربوکسی تراپی، اکسیژن و مواد مغذی قابل توجهی را به ناحیه ی تحت درمان می رساند. در این روش، گاز دی اکسید کربن را به منظور باز شدن رگ های خونی و اکسیژن رسانی به پوست سر، به بافت ها تزریق می کنند.

در نهایت، این مکانیسم دفاعی بدن ما است که باعث تحریک و بازسازی مو می شود. لازم به ذکر است که کربوکسی تراپی روشی غیر تهاجمی و بی خطر است که امکان انجام آن در تمام طول سال وجود دارد. این روش تأثیر زیادی روی بهبود مشکلات مو دارد. اثر دی اکسید کربن در بافت ها حدود هفت روز باقی می ماند، پس از این مدت بهتر است درمان تکرار شود.

مزوتراپی

مزوتراپی پوست سر به افرادی که از مشکل آزاردهنده ی ریزش مو رنج می برند، توصیه می شود. به منظور دستیابی به اثرات درمانی رضایت بخش، بهتر است مزوتراپی به صورت چند جلسه ی مداوم انجام شود. اثرات این درمان پس از چند ماه از آغاز آن قابل مشاهده خواهد بود. مزوتراپی با سوزن روشی عالی برای جلوگیری از ریزش مو است.

موارد کاربرد این درمان ها

در مواردی که میزان ریزش مو به علل زیر اتفاق بیافتد، از روش های ذکرشده برای درمان استفاده می کنند.

  • رژیم غذایی غیرعادی
  • دوره ی بعد از بارداری و شیردهی
  • اختلالات هورمونی
  • استرس
  • طاسی با الگوی مردانه
  • ضعف گردش خون

کربوکسی تراپی مو بهتر است یا مزوتراپی؟ ظاهر موهای ما در واقع بازتاب عملکرد درون بدن و روش های مراقبتی استفاده شده برای آن ها است. برای کاهش اثرات نامطلوب ریزش مو، باید در اسرع وقت از نوع پیشگیری مناسب استفاده کرد. همانطور که در این مقاله به آن پرداختیم، کربوکسی تراپی و مزوتراپی بهترین روش های درمانی برای این مشکل هستند.

تفاوت کربوکسی تراپی و مزوتراپی

تفاوت کربوکسی تراپی و مزوتراپی در مکانیسم درمان است. کربوکسی تراپی با استفاده از خونرسانی به بافت و مزوتراپی با استفاده از تغذیه درمانی بافت انجام می‌شود. کربوکسی تراپی، روشی درمانی است که در آن، گاز دی‌اکسید کربن (CO2) به صورت مستقیم و با غلظت بالا به لایه‌های زیرین پوست تزریق می‌شود. دی‌اکسید کربن به عنوان یک ماده طبیعی در بدن، نقش مهمی در خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها ایفا می‌کند. با تزریق دی‌اکسید کربن به پوست، واکنش‌های مختلفی در بافت‌ها رخ می‌دهد، که موارد زیر از جمله آنهاست:

افزایش خون‌رسانی

در روش کربوکسی تراپی ورود دی‌اکسید کربن به بافت‌ها، رگ‌های خونی را گشاد می‌کند و موجب افزایش خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها می‌شود. این کار باعث افزایش ترمیم و مقاوم‌سازی ریشه مو و بافت‌های اطراف آن و نتیجتاً کاهش ریزش و افزایش رشد موها می‌گردد.

تاثیرات روش روش کربوکسی تراپی

تحریک تولید کلاژن

کربوکسی تراپی باعث تحریک فیبروبلاست‌ها و نتیجتاً افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست و سفتی و مقاومت ریشه مو می‌گردد.

رفع سلولیت

درکربوکسی تراپی، تزریق دی‌اکسید کربن می‌تواند به کاهش سلولیت و بهبود ظاهر پوست کمک کند. کربوکسی تراپی، روشی با حداقل تهاجم است؛ که بجز مراقبتهای معمول بعد از درمان، دوره نقاهت نداشته و یا برای برخی افراد حساس بسیار کوتاه است. از این روش می‌توان برای افرادی که دارای ریزش موی بسیار شدید هستند (حتی در صورت نیاز در کنار سایر روش‌های درمانی) استفاده کرد.

مزوتراپی، روشی درمانی است که در آن، ترکیبی از مواد مغذی، ویتامین‌ها، اسید هیالورونیک و سایر مواد مفید با غلظت بالا، به صورت مستقیم به مزودرم پوست تزریق می‌شود. با تزریق این مواد مغذی به مزودرم، مکانیسم‌های مختلفی از جمله موارد زیر در پوست فعال می‌شوند:

تزریق مواد مغذی و ویتامین‌های مورد نیاز سلول‌ها

در مزوتراپی، این کار باعث تقویت و استحکام سلول‌های پوست سر و موها می‌شود.

احیای پوست

مزوتراپی باعث کلاژن سازی و نتیجتاً استحکام، صافی و تقویت پوست  می‌گردد.

کاهش ریزش مو

در مزوتراپی، به دلیل وجود برخی ترکیبات مانند بیوتین، زینک، مس و سایر مواد مغذی، تقویت فولیکول‌های مو و نهایتاً جلوگیری از ریزش مو ایجاد می‌شود. روش مزوتراپی کاملاً با سایر روشهای کاشت مو سازگار است و همزمان قابل اجراست. علاوه بر آن از این روش در درمان مشکلات ریزش مو ناشی از موارد ژنتیکی و ارثی نیز استفاده کرد.

کاهش ریزش مو

شباهت کربوکسی تراپی و مزوتراپی

شباهت این دو روش در متد انجام کار است. به طوریکه در واقع می‌توان گفت کربوکسی تراپی همان مزوتراپی با تزریق دی اکسید کربن (به جای تزریق مواد مغذی) یا بالعکس است.

مزوتراپی یا کربوکسی تراپی، کدام روش برای ریزش مو بهتر است؟

هر دو روش کربوکسی تراپی و مزوتراپی می‌توانند در درمان ریزش مو موثر باشند، اما مکانیسم اثر آنها متفاوت است. در کربوکسی تراپی این کار با افزایش خونرسانی و در نتیجه بهبود اکسیژن رسانی و نهایتاً ترمیم بافت آسیب دیده موها صورت می‌گیرد. این کار منجر به تحریک رشد مو و افزایش ضخامت موها و همچنین تسهیل جذب مواد مغذی در پوست سر می‌شود.

اما عملکرد مزوتراپی براساس تغذیه فولیکول‌های مو با مواد مغذی و ویتامین‌های مورد نیاز آنها و نهایتاً  تحریک رشد مو و کاهش ریزش مو است. در نتیجه این کار، ریشه مو تقویت شده و شکنندگی موها کاهش یا بهبود می‌یابد.

انتخاب بین کربوکسی تراپی و مزوتراپی به عوامل مختلفی مانند نوع ریزش مو، علت ریزش، شرایط عمومی بدن و انتظارات بیمار بستگی دارد. برای افرادی که به دلیل کمبود خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌های مو ریزش دارند، کربوکسی تراپی می‌تواند انتخاب مناسب‌تری باشد؛ اما اگر ریزش مو به دلیل کمبود مواد مغذی و ویتامین‌ها تشخیص داده شود، مزوتراپی انتخاب بهتری است.

استفاده از کربوکسی تراپی و مزوتراپی به عنوان درمان مکمل

هر دو روش کربوکسی تراپی و مزوتراپی می‌توانند به عنوان درمان مکمل برای سایر روش‌های درمانی ریزش مو مانند دارو درمانی، پی آر پی و کاشت مو استفاده شوند. انتخاب بین این دو روش باید با توجه به شرایط بیمار و علت ریزش مو صورت گیرد. مشاوره با متخصص، می‌تواند در انتخاب بهترین روش درمانی برای شما کمک کند

مشورت با پزشک برای انتخاب بهترین رورش

سوالات متداول

موارد منع استفاده از کربوکسی تراپی

  • نارسایی شدید قلب و ریه
  • نارسایی کلیوی
  • اختلال لخته شدن خون
  • دوران بارداری و شیردهی
  • وجود عفونت پوستی در ناحیه ی تحت درمان

برای درمان ریزش مو، به چند جلسه کربوکسی تراپی احتیاج است؟

تعداد و دفعات درمان های ریزش مو و آلوپسی به صورت جداگانه تعیین می شود. در همان ابتدای درمان، توصیه می شود که هر 4 الی 7 روز یک بار و به مدت 4 هفته انجام گیرد. برای مقابله با آلوپسی نیز بایستی درمان 12 الی 24 دفعه، به صورت هر 7 روز یک بار انجام شود. عمل کربوکسی تراپی به طور متوسط 14 تا 30 دقیقه طول می کشد.

اثرات درمان پس از کربوکسی تراپی به مشکل هر بیمار بستگی دارد. با این حال، نتایج قابل توجه آن عموماً بعد از 3 جلسه مشخص می شود. برای درمان ریزش موی شدید بهتر است از ترکیب دو روش کربوکسی تراپی و مزوتراپی سوزنی مو استفاده نمود.

تماس تلفنی

منو

Search