دکتر الهام تیزرویان
پوست، مو و زیبایی

انواع لکه های سفید پوستی با تصویر و قارچ پوستی سفید رنگ

در این مطلب 7 بیماری که باعث بروز لکه های سفید روی پوست می شوند را همراه با علائم آنها بیان کرده ایم. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که افراد باید از تکیه بر تشخیص خودسرانه بیماری ها اجتناب کرده و با مراجعه به پزشک از تشخیص و برنامه درمانی مناسب بهره مند شوند. انجام هر گونه درمان نامناسب ممکن است شرایط بیماری را برای شما وخیم تر کند.

انواع لکه های سفید پوستی با تصویر 

انواع لکه های سفید پوست

بخاطر داشته باشید تشخیص و درمان هر کدام از این بیماری های به عهده ی پزشک می باشد:

1_ لکه های سفید قارچی روی پوست یا تینه آ ورسیکالر

تینه آ ورسیکالر یک بیماری است که در آن قارچی به نام پیتروسپوروم اوال، به صورت بی رویه بر روی سطح پوست رشد کرده و رنگ آن را تغییر می دهد. با بروز این بیماری، برخی نواحی پوست روشن یا تیره تر می شوند. 
تینه آ ورسیکالر می تواند در اثر عوامل مختلفی همچون موارد زیر به وجود آید:
تینه آ ورسیکالر

این بیماری پوستی معمولا میان نوجوانان و بزرگسالان جوان یافت شده و با ورود به آب و هوای گرم و مرطوب احتمال ابتلا به آن افزایش می یابد. تینه آ ورسیکالر اغلب با استفاده از دارو های بدون نسخه ضد قارچ درمان شده و لکه های ناشی از آن به طور موثر برطرف می شوند. در صورتی که دارو ها در درمان بیماری موفق نشوند، جهت تایید تشخیص ابتلا به تینه آ ورسیکالر، از فرد خواسته می شود تا به پزشک مراجعه کند. 

پزشک جهت درمان این قارچ قرص های خوراکی یا پماد های موضعی تجویز می کند. با این که قارچ یاد شده در اکثر افراد به طور کامل درمان می شود اما لکه های ناشی از آن ممکن است به مدت چند هفته تا چند ماه دوام داشته باشند. در برخی مواقع همچون بازگشت بیمار به محیط های گرم و مرطوب یا مصرف دارو های هورمونی، امکان بازگشت بیماری وجود دارد.

2_ لکه های سفید ناشی از آفتاب سوختگی

لکه های سفید روی پوست که ناشی از آفتاب سوختگی هستند بر خلاف بیماری های پوستی ذکر شده در بالا، کاملا قابل پیشگیری هستند. در این مورد، پوست به قدری از اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید آسیب می بیند که تولید ملانین را متوقف می کند. ملانین ماده ای است که به پوست رنگ می بخشد. با این که لکه های سفید در اثر تابش بیش از حد نور خورشید به وجود آمده اند اما سرطانی نیستند.

با این حال، موارد یاد شده می توانند بیانگر قرار گیری بیش از حد در معرض نور خورشید و احتمال بروز خال های نه چندان بی خطر در آینده باشند. استفاده از ضد آفتاب، اجتناب از خوراکی های محرک و مراقبت از پوست، می تواند به پیشگیری از بروز لکه های سفید و سالم نگه داشتن پوست کمک کنند.

لکه های سفید ناشی از آفتاب سوختگی

3_ لکه های سفید پوستی ناشی از لیکن اسکلروز

لیکن اسکلروز یک بیماری پوستی نادر است که لکه های سفیدی را بر روی پوست ایجاد می کند. این بیماری یک مشکل بلند مدت بوده و معمولا پوست نواحی تناسلی را به خود مبتلا می کند. با این که مردان و کودکان نیز می توانند به لیکن اسکلروز ابتلا یابند اما این بیماری بیشترین رواج را در میان زنان یائسه دارد. از علائم متداول بیماری می توان به بروز لکه های سفید پوستی، تاول، زخم، خارش، شکنندگی، چروک شدن و افزایش ضخامت پوست و همچنین درد در هنگام سکس یا رفتن به توالت اشاره کرد.

با این که علت لیکن اسکلروز ناشناخته است اما عدم تعادل هورمونی یا فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی، از جمله عوامل مشکوک به شمار می روند. این بیماری واگیر دار نبوده و امکان انتقال آن به افراد دیگر از طریق رابطه جنسی وجود ندارد. هر چند تاکنون درمانی برای لیکن اسکلروز یافت نشده اما علائم آن را می توان با مصرف پماد ها و کرم های استروئیدی مدیریت کرد. هنگامی که این دارو ها به طور مناسب استفاده شوند، علائم به طور کامل تسکین یافته و برطرف می شوند.

بیشتر بدانید: پروفایلو صورت

لکه های سفید پوستی ناشی از لیکن اسکلروز

4_ لکه های پوستی ناشی از اگزما

اگزما که با نام درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود یک بیماری پوستی است که سبب خارش، قرمزی، خشکی و در نهایت التهاب پوست می شود. گاهی اوقات لکه های سفیدی را می توان در میان راش های قرمز اگزما مشاهده کرد. این بیماری معمولا در میان کودکان یافت شده اما می تواند تا دوران بزرگسالی نیز ادامه یابد. علائم اگزما شامل خشکی، پوسته ریزی، خارش مداوم و افزایش ضخامت پوست می شوند. اگزما مخصوصا در افراد دارای پوست تیره، می تواند سبب تغییر رنگ پوست شده و نواحی مبتلا را روشن یا تیره تر از پوست اطراف کند. 

علت اگزما شناخته شده نیست اما باور بر این است که با حساسیت ها و آسم ارتباط داشته و ممکن است پاسخ شدید سیستم ایمنی به یک ماده محرک باشد. در حالی که درمانی برای اگزما وجود ندارد اما علائم آن را می توان کنترل کرد. در بسیاری از افراد، اگزما با گذشت زمان برطرف می شود. پزشکان جهت کمک به تسکین علائم، درمان هایی همچون مصرف کرم ها و پماد های کورتیکوستروئیدی، دارو های خوراکی و نور درمانی را به مبتلایان پیشنهاد می دهند.

لکه های پوستی ناشی از اگزما

5_ پیتریازیس آلبا

پیتریازیس آلبا یک اختلال پوستی است که به طور رایج میان کودکان و جوانان یافت شده و لکه هایی به رنگ قرمز یا صورتی کمرنگ به همراه پوسته ریزی ایجاد می کند. هنگامی که نواحی مبتلا برطرف می شوند، رنگ پوست تغییر یافته و لکه های روشنی بر جای می مانند. ضایعات پوستی می توانند گرد، بیضی یا دارای شکل نامناسب بوده و به صورت ناگهانی در نواحی همچون صورت و بازو ها پدیدار شوند. باور بر این است که پیتریازیس آلبا با اگزما ارتباط داشته و عامل آن احتمالا پاسخی بیش از حد شدید از سیستم ایمنی به یک عامل محرک است. 

لکه ها ممکن است از چند ماه تا چند سال دوام داشته باشند. این بیماری نیازی به درمان نداشته و لکه های ناشی از آن با گذشت زمان و رسیدن به بزرگسالی برطرف می شوند. با این حال، پزشک اغلب یک پماد استروئیدی یا غیر استروئیدی تجویز می کند تا خشکی و خارش را تسکین دهد. در برخی موارد، نواحی مبتلا دوباره در آینده پدیدار شده و نیازمند درمان بیشتر هستند.

لکه های پوستی ناشی از پیتریازیس آلبا

6_ هایپوملانوز قطره ای ایدیوپاتیک

هایپوملانوز قطره ای ایدیوپاتیک، اختلالی است که معمولا سبب بروز لکه های سفید 1 تا 10 میلی متری بر روی ساق پا، بازو ها، ناحیه بالایی کمر و صورت می شود. این لکه ها معمولا در افراد دارای پوست روشن یافت شده اما بروز آن ها در افراد تیره پوست نیز امکان پذیر است. در حالی که علت دقیق این بیماری مشخص نیست اما این لکه های سفید همزمان با افزایش سن و پس از سن 40 سالگی بروز می دهند. 

این لکه ها خوش خیم بوده و به نظر می رسد که با قرار گیری در معرض نور خورشید به وجود می آیند. نور خورشید سلول های ملانوسیت موجود در پوست را از بین می برد. این بیماری معمولا نیاز به هیچ درمانی نداشته اما اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی باید انجام شود. پماد های موضعی، کرم ها و درم ابریژن می توانند در به حداقل رساندن ظاهر لکه ها مفید باشند.

لکه های سفید پوستی

7_ ویتیلیگو (لکه های پوستی پیسی)

ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که در آن لکه های سفید رنگی بر روی پوست ظاهر می شوند. در این بیماری، سلول های ملانوسیت در اثر مرگ یا اختلال در عملکرد، از تولید ملانین باز می مانند. عوامل ویتیلیگو شفاف نبوده اما به نظر می رسد که در دسته بیماری های خود ایمنی جای داشته باشد. پیسی در هر سن و هر ناحیه ای از بدن می تواند بروز دهد. گاهی اوقات، لکه های سفید در سرتاسر بدن انتشار یافته و گاهی نیز به همان اندازه اولیه باقی می مانند. اغلب اوقات، ویتیلیگو در ابتدا به صورت لکه ای کم رنگ و کوچک بروز داده که با گذشت زمان گسترش می یابد. 

این بیماری اغلب بی خطر و غیر واگیر دار است اما به دلیل ایجاد مشکلات ظاهری و زیبایی، می تواند موجب ناراحتی عاطفی و روانی در افراد مبتلا شود. درمان های متعددی می توانند به کاهش ظاهر ویتیلیگو کمک کنند که از جمله آن ها می توان به پماد های کورتیکوستروئیدی، روش های رنگدانه زدایی و نور درمانی با اشعه فرابنفش A و B اشاره کرد. با توجه به این که برخی از این درمان ها با عوارض جانبی همراه هستند، بهتر است قبل از اقدام، با پزشک خود مشورت کرد.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از فیلر چانه 

لکه های پیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی

منو

Search